منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية


العودة   منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية > المنتدي العلمي > منتدى المطبخ و المأكولات.

منتدى المطبخ و المأكولات. هذا القسم مخصص لوصفات الطهي و المأكولات.

إضافة رد
 
أدوات الموضوع طريقة عرض الموضوع
  #1  
قديم 24-10-2007, 11:12 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي تورلي باللحم او الفراخ


صينية التورلى بالدجاج أو اللحمة

تورلي باللحم الفراخ

المقادير:

دجاجة _ او لحمة حسب عدد الافراد-
بسلة خضراء -
كوسة -
فاصوليا خضراء -
جزر -
بطاطس - كوبين من الماء او الشوربة -
بصل _ ليمونة-
طماطم او بنادورة -
بهارات _ ملح _فلفل اسمر -
زيت ذرة او زيت زيتون -
ملحوظة _ كمية الخضروات حسب عددافراد الاسرة وتقديرك الشخصى

الطريقة:

تتبل الدجاجة او اللحم بالفلفل والملح وعصير الليمون ويقطع الخضار والبطاطس والبصل والطماطم حلقات ويقطع الجزر والكوسة والفاصوليا وتقشر البسلة
وضعيها فى صينية كبيرةويضاف له اللحم او الدجاج المتبل ويضاف له كوبين من الشوربة او المرق او الماء ويوضع فى الفرن لمدة ساعة ونصف فى فرن متوسط الحرارة ويرش الزيت على الصينية قبل وضعها بالفرن
وتقدم الصينية مع الارز
وبالهنا والشفا



j,vgd fhggpl h, hgtvho

من مواضيعي 0 نور للعالم وملح الارض
0 نرحب ب...
0 فكر وابدع
0 فى وسط عدم تقدير الاصدقاء لمشاعرى
0 اوفي نذرك
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 24-10-2007, 11:19 PM
الصورة الرمزية a7balmase7
a7balmase7 a7balmase7 غير متواجد حالياً
Administrator
 
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 7,680
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

حلوة اوى
من مواضيعي 0 فنجان قهوة واحد
0 التقوى
0 كل ما هو جديد فى واجهات المنازل
0 دماء على الباب
0 بكرة ممكن يكون متاخر اووووى
__________________
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 24-10-2007, 11:23 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

شوربة البروكلي ..................
--------------------------------------------------------------------------------

المقادير :

750 غراما من البروكلي
كوبان و نصف الكوب من مرق الدجاج
رشه من جوزة الطيب
كوب من الكريمه
ملح و فلفل أسود حسب الرغبه

الطريقه :



قطعي البروكلي مع عروقه إلى قطع متوسطة الحجم .
ضعي مقدار كوب من مرق الدجاج في وعاء كبير .
ضعيه على النار . أضيفي البروكلي .
عندما يغلي المرق غطي الوعاء و أ تركيه فوق نار خفيفه مدة عشر دقائق أو حتى ينضج البروكلي .
حركي بين حين و آخر . أهرسي البروكلي بعصارة الطماطم أو الخلاط الكهربائي ,
حتى يصبح على شكل بيوريه . أضيفي قليلا من المرق الباقي إلى البروكلي أثناء عملية الهرس .
أعيدي البيوريه إلى الوعاء مع ما تبقى من المرق . أضيفي جوزة الطيب و الكريمه .
حركي حتى تسخن الشوربه . لا تتركيها تغلي .
قبل التقديم أ ضيفي الملح و الفلفل الأسود للتطيب
__________________
من مواضيعي 0 يهذا نفرح
0 بونبوناااااااااااايه
0 النداء الاخير
0 حزنكم يتحول لفرح
0 ليس هو ههنا لكنه قام
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 25-10-2007, 01:58 AM
الصورة الرمزية marmar*
marmar* marmar* غير متواجد حالياً
Administrator
 
تاريخ التسجيل: Jun 2007
المشاركات: 5,817
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

مرسيى يا شيرى على الموكولات الجميله ديه وعيزينك تجربى حاجه من دول ودوقينا
من مواضيعي 0 لماذا خلقت حواء وآدم نائم ؟؟؟
0 زلزال القاهرة بقوة 5.7 درجة بمقياس ريختر
0 يوم رياضى فى بيار
0 ياعينى على المراه
0 بلييييز ساعدونى
__________________



عنـدمـــا يضــع اللــه ثقـــلا فوقــــك فـأنـــه يضــع ذراعــه تحتــــك
فــلا تهتــز نفســك ولا تضطـــرب
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 25-10-2007, 07:59 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

من عيني يا مرموره يا اموره اهه دوقي ليه رايك في اللي دقتيه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من مواضيعي 0 ليتك تعود سريعا اليه
0 عظه جميله جدا
0 سنكسار 4 نوفمبر 24 بابه
0 niveau 2 المستوي التاني
0 ميكانيكي سيارات !!!!!!!!
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 21-04-2010, 05:03 AM
عائد عائد غير متواجد حالياً
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 74
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

قبــل مافهم معنى الصليب
كنت باعيب
كل اللى يشيله
أتاريه طبيب
بيداوى عيب
اللى يشيله
من مواضيعي 0 المحبة الى الله لاتضيع
0 درس لن أنســاه
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 21-04-2010, 04:32 PM
ريموندة عبد المسيح ريموندة عبد المسيح غير متواجد حالياً
مشرف
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: الجيزة
المشاركات: 6,255
إرسال رسالة عبر مراسل Yahoo إلى ريموندة عبد المسيح
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

اهلا وسهلا اهلا وسهلا نورتى المنتدى ياشيرى واية الاكلة الجميلة دىتسلم ايدك
من مواضيعي 0 الانبا بسنتى يوقف ابونا بولس
0 تفريق المتظاهرين بالقنابل المسيلة للدموع
0 حكم بالحبس والتغريم للقمص عبد المسيح
0 قيادة بالجيش تزور مُصابي دير الأنبا "بيشوي" وتعتذر عما حدث للرهبان
0 تم الموافقة على حزب المصرين الاحرار
__________________




رد مع اقتباس
  #8  
قديم 21-04-2010, 06:47 PM
الصورة الرمزية عفاف
عفاف عفاف غير متواجد حالياً
عضو ماسى
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
الدولة: عين المسيح
المشاركات: 7,221
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

الاكلتين حلوين قوى
التورلى وشوربه البروكلى
تسلم ايدكم
بس كان يفضل كل وجبه فى موضوع لوحدة علشان باقيه الاعضاء يستفيدو
شكرا ياشيرى
من مواضيعي 0 هريدى وزوجته
0 رساله زوج محترم يحب زوجته
0 اقم فى وسطنا وكفى
0 ادخل وشوف اجمل بنت فى العالم
0 حكم +حكم
__________________
رد مع اقتباس
  #9  
قديم 21-04-2010, 08:18 PM
الصورة الرمزية سامى رومان نسيم
سامى رومان نسيم سامى رومان نسيم غير متواجد حالياً
مشرف
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
المشاركات: 6,088
إرسال رسالة عبر مراسل Yahoo إلى سامى رومان نسيم
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ





من مواضيعي 0 مجموعه صور جميله لماما العدرا
0 البرامج المسيحيه
0 تاملات واراء
0 شعر اول عيد ام بعد وفاه امى
0 جنون التصوير
__________________
رد مع اقتباس
إضافة رد

شارك أصدقائك هذا الموضوع في مواقعك المفضلة

أدوات الموضوع
طريقة عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر رد
كبدة الفراخ بطعم الشواء من مطبخى ريموندة عبد المسيح منتدى المطبخ و المأكولات. 4 20-04-2010 11:19 PM


الساعة الآن 10:49 PM.



Powered by Pope Kirillos Scientific Family
Copyright ©2001 - 2017