منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية


العودة   منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية > المنتدي العلمي > منتدى المطبخ و المأكولات.

منتدى المطبخ و المأكولات. هذا القسم مخصص لوصفات الطهي و المأكولات.

إضافة رد
 
أدوات الموضوع طريقة عرض الموضوع
  #1  
قديم 24-10-2007, 11:12 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي تورلي باللحم او الفراخ


صينية التورلى بالدجاج أو اللحمة

تورلي باللحم الفراخ

المقادير:

دجاجة _ او لحمة حسب عدد الافراد-
بسلة خضراء -
كوسة -
فاصوليا خضراء -
جزر -
بطاطس - كوبين من الماء او الشوربة -
بصل _ ليمونة-
طماطم او بنادورة -
بهارات _ ملح _فلفل اسمر -
زيت ذرة او زيت زيتون -
ملحوظة _ كمية الخضروات حسب عددافراد الاسرة وتقديرك الشخصى

الطريقة:

تتبل الدجاجة او اللحم بالفلفل والملح وعصير الليمون ويقطع الخضار والبطاطس والبصل والطماطم حلقات ويقطع الجزر والكوسة والفاصوليا وتقشر البسلة
وضعيها فى صينية كبيرةويضاف له اللحم او الدجاج المتبل ويضاف له كوبين من الشوربة او المرق او الماء ويوضع فى الفرن لمدة ساعة ونصف فى فرن متوسط الحرارة ويرش الزيت على الصينية قبل وضعها بالفرن
وتقدم الصينية مع الارز
وبالهنا والشفا



j,vgd fhggpl h, hgtvho

من مواضيعي 0 جابها له من فوق
0 ^^^ قم وامش^^^
0 نياحة الانبا أرسانيوس معلم اولاد الملوك ( 13 بشــنس)
0 هل يعود فيحيينا
0 اسلكوا في النور
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 24-10-2007, 11:19 PM
الصورة الرمزية a7balmase7
a7balmase7 a7balmase7 غير متواجد حالياً
Administrator
 
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 7,680
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

حلوة اوى
من مواضيعي 0 لتكن لا ارادتى
0 اداة جديدة تتوقع الاعاصير المدمرة
0 طرائف زوجية..............!!
0 خمسة اسرار لحياة زوجية سعيدة
0 هلى راحة الجسد خطية؟؟؟؟
__________________
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 24-10-2007, 11:23 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

شوربة البروكلي ..................
--------------------------------------------------------------------------------

المقادير :

750 غراما من البروكلي
كوبان و نصف الكوب من مرق الدجاج
رشه من جوزة الطيب
كوب من الكريمه
ملح و فلفل أسود حسب الرغبه

الطريقه :



قطعي البروكلي مع عروقه إلى قطع متوسطة الحجم .
ضعي مقدار كوب من مرق الدجاج في وعاء كبير .
ضعيه على النار . أضيفي البروكلي .
عندما يغلي المرق غطي الوعاء و أ تركيه فوق نار خفيفه مدة عشر دقائق أو حتى ينضج البروكلي .
حركي بين حين و آخر . أهرسي البروكلي بعصارة الطماطم أو الخلاط الكهربائي ,
حتى يصبح على شكل بيوريه . أضيفي قليلا من المرق الباقي إلى البروكلي أثناء عملية الهرس .
أعيدي البيوريه إلى الوعاء مع ما تبقى من المرق . أضيفي جوزة الطيب و الكريمه .
حركي حتى تسخن الشوربه . لا تتركيها تغلي .
قبل التقديم أ ضيفي الملح و الفلفل الأسود للتطيب
__________________
من مواضيعي 0 بحبك انت يابابا
0 بدايه حسنه ونهايه فاضله
0 اين الحق ؟
0 تاني شغل لجرجس
0 عظيمه هي اعمال الله
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 25-10-2007, 01:58 AM
الصورة الرمزية marmar*
marmar* marmar* غير متواجد حالياً
Administrator
 
تاريخ التسجيل: Jun 2007
المشاركات: 5,817
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

مرسيى يا شيرى على الموكولات الجميله ديه وعيزينك تجربى حاجه من دول ودوقينا
من مواضيعي 0 نصائح هامه لحياتك
0 بصمات تبكي بدل الدموع دمًا
0 أساليب عملية في حل الخلافات الزوجية
0 هل انت تخشى مواجهة المواقف الجديدة؟
0 رجوع واشتياق لمنتداي الغالي
__________________



عنـدمـــا يضــع اللــه ثقـــلا فوقــــك فـأنـــه يضــع ذراعــه تحتــــك
فــلا تهتــز نفســك ولا تضطـــرب
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 25-10-2007, 07:59 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

من عيني يا مرموره يا اموره اهه دوقي ليه رايك في اللي دقتيه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من مواضيعي 0 عاوز تبقي محبوب ..خليك بطاطس
0 كل يوم سؤال عن العدرا
0 ⌂ ⌂ باب الخراف ⌂ ⌂
0 رايكم اهم حاجه
0 صوره + تامل
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 21-04-2010, 05:03 AM
عائد عائد غير متواجد حالياً
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Apr 2010
المشاركات: 74
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

قبــل مافهم معنى الصليب
كنت باعيب
كل اللى يشيله
أتاريه طبيب
بيداوى عيب
اللى يشيله
من مواضيعي 0 درس لن أنســاه
0 المحبة الى الله لاتضيع
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 21-04-2010, 04:32 PM
ريموندة عبد المسيح ريموندة عبد المسيح غير متواجد حالياً
مشرف
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: الجيزة
المشاركات: 6,255
إرسال رسالة عبر مراسل Yahoo إلى ريموندة عبد المسيح
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

اهلا وسهلا اهلا وسهلا نورتى المنتدى ياشيرى واية الاكلة الجميلة دىتسلم ايدك
من مواضيعي 0 وقفة باالشموع
0 تسلسل الاكلت علشان احسن منتدى
0 تاجيل القضية
0 الغضب
0 بعض فوائد الاطعمة
__________________




رد مع اقتباس
  #8  
قديم 21-04-2010, 06:47 PM
الصورة الرمزية عفاف
عفاف عفاف غير متواجد حالياً
عضو ماسى
 
تاريخ التسجيل: Jan 2010
الدولة: عين المسيح
المشاركات: 7,221
افتراضي رد: تورلي باللحم او الفراخ

الاكلتين حلوين قوى
التورلى وشوربه البروكلى
تسلم ايدكم
بس كان يفضل كل وجبه فى موضوع لوحدة علشان باقيه الاعضاء يستفيدو
شكرا ياشيرى
من مواضيعي 0 كيف تعيش الرجوله والانوثه مسيحيا
0 كيف تجعل أولادك يحبوك
0 افكار اعجبتني حبيت تشوفوها
0 نصآئح طبـيه مهمــه
0 كلمه اعجبتنى 3
__________________
رد مع اقتباس
إضافة رد

شارك أصدقائك هذا الموضوع في مواقعك المفضلة

أدوات الموضوع
طريقة عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر رد
كبدة الفراخ بطعم الشواء من مطبخى ريموندة عبد المسيح منتدى المطبخ و المأكولات. 4 20-04-2010 11:19 PM


الساعة الآن 01:00 AM.



Powered by Pope Kirillos Scientific Family
Copyright ©2001 - 2017