منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية


العودة   منتدي أسرة البابا كيرلس السادس العلمية > المنتدي العلمي > منتدى المطبخ و المأكولات.

منتدى المطبخ و المأكولات. هذا القسم مخصص لوصفات الطهي و المأكولات.

إضافة رد
 
أدوات الموضوع طريقة عرض الموضوع
  #1  
قديم 01-02-2011, 01:22 AM
الصورة الرمزية a7balmase7
a7balmase7 a7balmase7 غير متواجد حالياً
Administrator
 
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 7,680
افتراضي لازنيا


لازنيا


المقادير:

باكت من اللازانيا ( تقريباً ) نصف كيلو - أي نوع من الجبنة مبشورة - 300 جرام لحمة مفرومة - 2 ملعقة صلصة - جزرة مبشورة - معلقة صغيرة ثوم مفروم - بصلة مفرومة - زيت ذرة - سمنة لدهن القالب .

الطريقة :

- نشوح البصلة في مادة دهنية على النار .
- نضيف معلقة الثوم المفروم ويقلب .
- ننزل باللحم المفروم بعد تشويح البصلة والثوم ويقلب .
- نضع الجزرة المبشورة والتوابل الشرقية ويقلب .
- نضع 2 معلقة صلصة ويقلب حتى تتعصج اللحمة .
- ندهن طاجن او بايركس بالسمن والزيت .
- نضع طبقة من شرائح اللازانيا ( ممكن سلقها في ماء ساخن ثم وضعها في ماء بارد ) ( وممكن وضعها غير مسلوقة )في الطاجن او البايركس .
- ثم طبقة من اللحم المعصج ، ثم طبقة من اللازانيا ، ثم طبقة من اللحم ثم طبقة من اللازانيا ( اي 3 طبقات من اللازانيا وطبقتين من اللحم ) .
- نضع البشاميل ونفردها على البايركس .
- نرش الجبنة المبشورة .
- ندخلها فرن ساخن على 180 درجة. وبالهنا والشفا






gh.kdh

من مواضيعي 0 غرائب العلم
0 ســــــــــــــــــامحنى
0 اة ....من المشاغل
0 كيف تتعاملين مع اهل زوجك
0 جدول الصرصوووووووووووور اليوومى
__________________
رد مع اقتباس
  #2  
قديم 03-02-2011, 11:33 PM
ريموندة عبد المسيح ريموندة عبد المسيح غير متواجد حالياً
مشرف
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
الدولة: الجيزة
المشاركات: 6,255
إرسال رسالة عبر مراسل Yahoo إلى ريموندة عبد المسيح
افتراضي رد: لازنيا

اية التنوع دى
طب واحدة واحدة
من مواضيعي 0 اقباط اليونان
0 رسالة علي موبايلك عند غيابك
0 البلتاجى وعمرو اديب
0 البابا شنودة اكثر المتصلين بمبارك
0 هل يليق ام لا
__________________




رد مع اقتباس
  #3  
قديم 04-02-2011, 02:54 PM
الصورة الرمزية cherry berry
cherry berry cherry berry غير متواجد حالياً
المشرف العام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
المشاركات: 4,272
افتراضي رد: لازنيا

نفسي اعملها من زمان بس مش حابه التوم والجذر
اوكي هل البشاميل عادي زي بشاميل المكرونه الفرن العاديه
اعتقد الجبنه بتبقي ياما رومي او شيدر او اللي بيحب اللازانيا تشد تبقي موتزاريللا
بس الرومي بتدي طعم احلي
من مواضيعي 0 اتبعك
0 ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟من شفيعك؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
0 اطباق صيامي للشيف اسامه
0 اثر الكتاب المقدس في حياتنا
0 هل تغفر لي خطاياي؟
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 04-02-2011, 03:01 PM
الصورة الرمزية صنفورة
صنفورة صنفورة غير متواجد حالياً
عضو فعال
 
تاريخ التسجيل: Nov 2010
الدولة: اسكن في ارض الاحلام
المشاركات: 390
افتراضي رد: لازنيا

تسلم ايدك على الاكلة الحلوة دى
من مواضيعي 0 معجزة الانبا كاراس
0 نطمئن بعض يا جماعا
0 تقويم المحبه
0 فرح الامير ويليام
0 القضاء و القدر
رد مع اقتباس
إضافة رد

شارك أصدقائك هذا الموضوع في مواقعك المفضلة

أدوات الموضوع
طريقة عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:36 PM.



Powered by Pope Kirillos Scientific Family
Copyright ©2001 - 2019